Srbija

REKAO DA JE ZVEZDI PONIŠTEN ČIST GOL: Posle toga dobijao pretnje telefonom

Bivši fudbalski sudija i bivši predsednik Sudijske komisije FSS Miroslav Radoman prijavio je da ga je nepoznata osoba više puta zvala i uznemiravala preko mobilnog telefona i pretila navodno zbog njegovih komentara koje je u medijima davao povodom utakmice Napredak – Crvena zvrezda.

Na njegovu prijavu reagovalo je Tužilaštvo i policija u Novom Sadu. Istraga je u toku, a ovaj slučaj je okarakterisan kao krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Ovo je njegova izjava

Ono što je bitno da objasnimo, jer ima dosta nejasnoća, je oko toga gde je, i da li ima golmanskog prostora i da li je on zaštićen. Da kažemo kada igrači mogu da startuju na golmana.

– Pre svega, kada je lopta pod kontrolom golmana? Ona je pod kontrolom golmana kada se nalazi između njegovih ruku ili između njegovih ruku i površine, to jest zemlje.

– Takođe, ako loptu drži na ispruženoj ruci ili tapka od zemlju, tada je lopta pod kontrolom, i tada ne sme biti napadnut.

– U ovoj situaciji Stojković nema kontrolu nad loptom,jer igrač ispred njega odigrava glavom. U ovoj situaciji igrač je ispred njega i imao je pravo da startuje i da nastavi igru.

– Znači, golman nema kontrolu nad loptom, igrač odigrava i ima pravo da startuje i trebalo je ovo da bude gol. Golman nema nikakva posebna prava, to je nekada bilo. – objasnio je Radojčić.

Kurir