Srbija

FRKA U BEOGRADU: Demonstranti čekaju Vučića ispred RTS-a

Organizatori protesta „1 od 5 miliona“ i građani okupili su se ispred zgrade RTS, zbog najavljenog gostovanja predsednika Srbije Aleksandar Vučić u emisiji Upitnik jer žele, kako su najavili, da mu postave neka pitanja.

Ispred ulaza u Takovskoj nalaze se pristalice protesta „1 od 5 miliona“, a kako javlja reporterka N1 od 7 sati se mogla videti odvojena grupa ljudi bliže Takovskoj, međutim oni nisu hteli da se izjasne koga su došli da podrže – protest ili predsednika.

Pojedini od njih odgovorili su reporterki N1 da su krenuli u pozorište, u šetnju, pa da su zastali da vide o čemu se radi.

Okupljenih ima i ispred ulaza u RTS u Aberdarevoj ulici.

Primetno je prisustvo policije.

Udruženje „1 od 5 miliona“ ranije je saopštilo da žele da dočekaju Vučića i da ga pitaju „ono što oni neće“. Rekli su da žele da ga pitaju o stvarima koje su im važne i da im je dužan odgovore na sva njihova pitanja. „Dosta je skrivanja i foliranja u nameštenim intervjiuma“, naveli su ranije u saopštenju iz udruženja „Jedan od pet miliona“. Dodali su da već 11 meseci protestuju i postavljaju pitanja koja ne prenosi RTS te da „novinari javnog servisa ne postavljaju pitanja koja su od javnog interesa, svojim režimskim gostima“.

N1