Srbija

ŠOK IZ FSS: Srbija dobija novog trenera

Nezadovoljni radom Mladena Krstajića Fudbalski savez Srbije je smenio ovog trenera, a na njegovo mesto je stigao Ljubiša Tumbaković.

On je preuzeo tim 1. jula, a do sada ima sasvim solidan skor od 4 pobede, jednog nerešenog rezultata (Ukrajina) i jednog poraza (Portugalija).

Ipak, ono što je zabrinulo Fudbalski savez jesu nešto slabije igre naše reprezentacije i činjenica da smo mogli da izgubimo bodove čak i u meču sa Luksemburgom koji smo jedva dobili na svom terenu rezultatom 3:2.

„Nekoliko članova Izvršnog odbora, najvišeg tela FSS, ocenilo je u neformalnim razgovorima da je dovođenje Tumbakovića bio loš potez. Nezadovoljni su što reprezentacija od njegovog dolaska nije pokazala nikakav pomak u igri. Štaviše, utisak je da Srbija igra sve slabije. Takođe, za kratko vreme veliki broj igrača je prošetao kroz reprezentaciju, a umesto da smirimo tenzije van terena desio nam se i „slučaj Jović“. Očekuje se da IO zaseda narednih dana i da tema bude upravo Tumbaković“, rekao je „Informerov“ izvor iz Fudbalskog saveza Srbije.

Nije to sve, navodno se već pregovara sa pojedinim kandidatima, a prvi među njima je od nedavno slobodni Veljko Paunović, navodi „Informer“.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije je čak i javno istakao nezadovoljstvo odabirom igrača Ljubiše Tumbakovića u duelu protiv Luksemburga kada je istakao da „se nada da je selektor video ko treba da igra, a ko ne“.

Navodno su i fudbaleri nezadovoljni radom selektora, a nas nikako ne bi čudila nova promena pred baraž mečeve sa Norveškom sledeće godine.

sportske.net