Beograd

OPET HAOS U BEOGRADU: Blokiran RTS ljudi dolaze sve više

Pokret Dveri sopštio je da su članovi tog pokreta blokariali „sva tri ulaza“ u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS) u Takovskoj ulici u Beogradu na dva sata povodom godišnjice protesta „Stop krvavim košuljama“. Pokret traži hitan sastanak sa glavnim i odgovornim urednikom informativnog programa RTS Nebojšom Lj. Stefanovićem ili dežurnim urednikom kako bi im predočio zahteve.

„Zahtevi su da večeras u Dnevniku 2 RTS-a gostuju (zamenik predsednika Stranke slobode i pravde) Borko Stefanović, jedan od lidera opozicije koji je brutalno pretučen u Kruševcu pre godinu dana, kao i organizatori protesta ‘Jedan do pet miliona’ koji niti jednom nisu gostovali u brojnim informativnim emisijama RTS za ovih godinu dana“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri traže da se posle Dnevnika večeras ili narednih dana obezbedi posebna emisija u kojoj bi učestvovao predsednik tog pokreta Boško Obradović i drugi poslanici iz opozicije „koji su u prethodnim nedeljama javno govorili na temu kriminalnih i koruptivnih afera u vrhu vlasti, što je RTS prećutao“.

Izvor: N1