Sport

TRANSFORMACIJE ZVEZDE: Delije će biti oduševljene

Fudbalski klub Crvenu zvezdu od ove zime čekaju radikalne promene. Šampion Srbije odlučio se na radikalne promene. One neće uključivati dovođenje novih igrača, već nešto mnogo bolje

Kao što je Informer već najavio Zvezda će od ove zime krenuti u potpunu rekonstrukciju tima. To neće uključivati dovođenje stranaca, već će se ekipa crveno-belih okrenuti svojoj omladinskoj školi.

Ofanzivni vezista Željko Gavrić (18) i štoper Strahinja Eraković (18), koji trenutno nastupaju za Grafičar kao pozajmljeni Zvezdini igrači, od januara će biti sa crveno-belima. Ideja je da srpski šampion podmladi tim i okrene se omladinskoj školi, jer samo tako mogu računati na zaradu od prodaje mladih igrača. Takođe, veću minutažu će dobiti i ofanzivni vezista Veljko Nikolić (20), koji se već pridružio prvom Zvezdinom timu.

Zvezda trenutno u prvom timu ima 30 fudbalera, a još 20 ih je pod ugovorom sa klubom, ali na pozajmicama. Beograđani će na proleće imati znatno manje utakmica nego jesenas, čak i ako prođu u nokaut-fazu Lige Evrope, pa je ideja rukovodstva da smanji igrački kadar i rastereti budžet za plate. Prema saznanjima Informera, prvi će Zvezdu napustiti Jevtović i Kanjas.

– Zvezda i dalje živi pre svega od transfera. Zbog toga smo otvoreni za ponude i za ostale igrače – rekao je naš izvor blizak klubu sa Marakane.

Takođe, Zvezda razmatra i dovođenje mladih igrača iz Superlige, a u prvi plan su ispali Mirko Topić, vezista Vojvodine, kao i Nikola Čumić iz Radničkog. Obojica su mladi reprezentativci Srbije.

Informer