Sport

EVROLIGA BEZ MILOSTI PREMA ZVEZDI: Velika kazna zbog propusta u organizaciji

Uskoro će stići i kazne zbog ponašanja crveno-belih navijača na gostujućim terenima u Berlinu i Kaunasu

Crvena zvezda je kažnjena od strane Disciplinskog sudije Evrolige zbirnom kaznom od 17.500 eura zbog propusta u organizaciji utakmice 11.kola Evrolige sa Valensijom.

Na tom meču odigranom prošle nedelje došlo je do prekida utakmice posle smo 4 minuta zbog kvara na semaforima i prekid je trajao gotovo sat vremena. Stoga je bilo za očekivati da klub sa Malog Kalemegdana bude kažnjen.

Disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan izrekao je kaznu zbog dva propusta:

– Zastoj u radu semafora koji je prouzrokovao prekid utakmice u trajanja od 57 minuta tokom prve četvrtine utakmice u iznosu od 15.000 evra;

– Ubacivanja kovanica na teren i limenke za piće kojom je pogođen jedan od sudija po završetku utakmice, u iznosu od 2.500 evra.

U obrazloženju kazne navodi se da je Crvena zvezda i u prošlosti kažnjavana zbog propusta slične prirode, ali je olakšavajuća okolnost uzeta u obzir da je klub na utakmici sa Valensijom preduzeo sve mere kako bi se utakmica ipak odigrala u zakazanom terminu.

Iz kluba su ovom prilikom saopštili da shodno ugovorima koje su pre početka sezone potpisali sa “Štark Arenom” i SC “Tašmajdan” koji upravlja halom “Aleksandar Nikolić” (za čija korišćenja plaća i naknadu), za funkcionisanje tehničke opreme i obezbeđivanje normalnih uslova tokom jedne evroligaške utakmice, zadužena “Štark Arena”, a u ovom slučaju SC “Tašmajdan” – hala “Aleksandar Nikolić” u kojoj je Crvena zvezda igrala u tom kolu.

– Pridržavajući se ugovora, klub će refundirati kaznu od 15.000 eura za neispravnost semafora od SC “Tašmajdan” koji će isti iznos naplatiti od isporučioca semafora, imajući u vidu da klub, a ni SC “Tašmajdan” – hala “Aleksandar Nikolić” ne snose odgovornost za neispravnost u radu semafora koji je u garantnom roku od strane isporučioca – navodi se u saopštenju crveno-belih.

Crvena zvezda podseća da je do sada od kada se takmiči u Evroligi platio na ime kazni, po više osnova sumu od preko 150 hiljada evra zbog bacanja predmeta u teren, zakrčenih prolaza, i ostalih prekršaja koji podležu sankcijama disciplinskog pravilnika Evrolige.

– Zato još jednom pozivamo sve pristalice našeg kluba da sportski i korektno navijaju i bodre Crvena zvezda, jer već sledećeg četvrtka očekuje ih nova velika utakmica u Beogradu protiv ekipe Baskonije u “Štark Areni”.

Takođe, klub apeluje na sve navijače u dijaspori i sve koji samostalno i u svojoj režiji prisustvuju na gostujućim utakmicama Zvezda, da se pridržavaju propozicija Evrolige, sportski bodre crveno-bele, ne ubacuju predmete u teren, ne stoje na prolazima, jer su protiv kluba pokrenuta i dva disciplinska postupka zbog ponašanja navijača na gostovanjima u Berlinu i Kaunasu, i pored činjenice da njihovo prisustvo u tim dvoranama nije bilo i organizaciji kluba!

Izvor: espreso