Svet

OVO NIKAKO NE VALJA: Preteška noć pred CG

Poslaniku DF-a Andriji Mandiću takođe je određeno zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu.

Tužilađtvo je pre toga istu meru odredilo i za drugog poslanika DF-a, Miluna Zogovića.

Na saslušanju je trenutno lider DNP Milan Knežević, prenele su podgoričke Vijesti. Mandić i Knežević su uhapšeni sinoć zbog sumnje da su počinili krivicno delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Zogović je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, preneo je crnogorski portal CDM.

Poslanik DF-a Slaven Radunović je kazao da su Mandić i Zogović odlučili da od danas štrajkuju glađu.

On je rekao da zadržavanje od 72 časa njegovim kolegama znači da institucije ne sprovode pravdu, već osvetu prema najvećem opozicionom bloku, prenele su Vijesti.

Crnogorska policija je prošle noći privela svih 18 poslanike opozicionog Demokratskog fronta i još četiri lica zbog protivljenja usvajanju Zakona o slobodi veroispovesti u Skupšstini Crne Gore.

Jutros su oslobođeni svi, osim Mandića, Kneževića i Zogovića.

Osnovna državna tužiteljka Ivana Vuksanović će saslušati i Milana Kneževića koji je uz Zogovića i Mandića posle uzimanja izjave zadržani u pritvoru, nakon što su sinoć – sa ostalim kolegama iz stranke – uhapšeni.

IZVOR: TANJUG, VIJESTI.ME