Magazin

DA TI DAN KRENE SA BLAGOSLOVOM: Loše misli neka nestanu

Molitva je bitan deo života, na taj način pokazujemo zahvalnost prema Bogu. Na taj način dolazimo do sebe i dobijamo razne darove, nemojte misliti da je to mala stvar.

Na primer dar rasuđivanja, da rasudite u svojoj glavi ko je recimo za vas dobar, a ko ne. Ko vam želi dobro, a ko ne. Čovek molitvom pronalazi svoje dubine i dolazi do mnogih odgovora.

Govorili su Oci, da ti dan krene sa blagoslovom, a ti se pomoli. Najpre kada ustaneš rečima ove predivne molitve, a onda i svojim rečima onako iskreno od srca.

Sve loše misli odagnaj od sebe. Sve strahove, kada god osetiš strah znaj da ta misao nije od Boga i nema veze sa Bogom. Radujte se.

Jutarnja moliva

Ustavši od sna padamo pred Tobom, Preblagi, i anđeosku Ti pesmu pevamo, Moćni: Svet, Svet, svet si, Bože, pomiluj nas molitvama Bogorodice.
Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu. Iz postelje i sna podigao si me, Gospode; prosveti um moj i srce, otvori usta moja da Ti pevam, Sveta Trojice: Svet, Svet, Svet si, Bože, pomiluj nas molitvama Bogorodice. I sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Izvor: beogradskiportal.rs