Srbija

VUČIĆ NA BADNJI DAN OKUPLJA SRBE: Ide u Podgoricu da podrži narod?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz blagoslov patrijarha Irineja, provešće Badnji dan sa Srbima pravoslavnim vernicima na severu Crne Gore, saznaje “Blic”.

Kako je “Blic” preneo, Vučić će prisustvovati nalaganju badnjaka i time pokazati da je to prilika da se “još jednom ukaže na jedinstvo srpskog naroda u očuvanju srpskih svetinja i srpske crkve”.

“Ako zaista ode, ne očekuju se njegovi politički govori, ali se očekuje prisustvo ogromnog broja Srba iz Crne Gore”, kaže izvor “Blica”.

Kako saznajemo, o ovome je bilo reči na sastanku predsednika Vučića i patrijarha Irineja pre nekoliko dana i tom prilikom Vučić je dobio Irinejev blagoslov.

“Bio bi to veliki dan za Srbe u Crnoj Gori”
Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, kaže za “Blic” da nema informaciju o dolasku Vučića u Crnu Goru.

“Ako je to tačno, to bi bio veliki dan za Srbe u Crnoj Gori i sigurno za opšte srpsko jedinstvo koje su naši sunarodnici iskazivali prethodnih dana. Radovao bih se kad bi prva adresa među izabranim predstavnicima srpskog naroda došla i naložila badnjak negde u Crnoj Gori. To bi bila snažna i moćna poruka nama Srbima da ostanemo ovde, zatim poruka crkvi i veliko ohrabrenje za sve nas”, rekao je Mandić.

Izvor: Tanjug