Sport

POLA TIMA ODE BEZ DINARA: Jovančić ko Savić, Stojković, Jirka

Jovančić je ponuđen Asvelu! Dobra saradnja sa Aleksandrom Kataiem se pamti, pa je Zvezda ponudila vezistu, ali pod kakvim uslovima? Dok se vrši veliki rasprodaja u stvari pre će biti poklanjanje igrača, nameće se pitanje kako je to moguće? Hoće li i Jovanča poput Savića, Jevtovića, Stojkovića, Jirke otići za neke procente od sledeće prodaje?

Izgleda da hoće i da je to plan.

Detalji prodaje Jirke i Jevtovića zabranjivajući

Generalni direktor Terzić i novi trener Stanković najavili su odlaske u ovom prelaznom roku. Prvi igrači koji su nedavno napustili naš klub jesu Erik Jirka i Milan Jevtović.

Jirka, koji je pre godinu dana stigao iz Spartaka iz Trnave, a prethodnih šest meseci proveo na pozajmici u Radničkom, otišao je na novu pozajmicu. Ovaj put u Poljsku, u ekipu Gornik Zabrže. On će u Ekstraklasi igrati do kraja sezone, a Poljaci, koji će plaćati 70% njegove plate, imaće priliku da otkupe njegov ugovor za 500 hiljada evra, plus određene procente od naredne prodaje.

Drugi krilni fudbaler, Milan Jevtović, takođe će narednih šest meseci provesti na pozajmici. On je zadužio opremu APOEL-a, koji je preuzeo kompletnu njegovu platu. U kiparkom klubu već nastupa naš bivši igrač Vujadin Savić, kao i još nekoliko srpskih igrača. Ukoliko zadovolji trenera novog kluba, sa kojim je već sarađivao u Rozenborgu, Kiprani će imati priliku da ga otkupe za 300 hiljada evra i procente od naredne prodaje.

Izvor: beogradskiportal.rs RSB