Srbija

MILO I VUČIĆ UŽIVO: Izgleda da se Srbija povlači

JERUSALIM – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je u uključenju uživo u TV program iz Jerusalima rekao da je sinoć razgovarao sa nizom državnika, a susreti su nastavljeni i jutros.

– Ovo su uvek mesta na kojima iskoristite priliku da razgovarate sa svim ljudima koji su važni za našu zemlju i ogromna je čast biti ovde. Razgovarao sam sa predsednicima i premijerima mnogih zemlja tokom svečane večere koju je organizovao predsednik Države Izrael @presidentruvi .“ – Predsednik Vučić pred početak programa 5. Svetkog foruma o Holokaustu „Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma“.

Vučić je rekao da je najteži i najduži razgovor koji je sinoć vodio bio sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem jer su im stavovi potpuno različiti ali da su kao ozbiljni ljudi svesni da Crnoj Gori ne treba sukob sa Srbijom niti sa Srbiji sa Crnom Gorom, a da je njegov posao da učini sve za bolju poziciju srpskog naroda u Crnoj Gori kao i da postoji mogućnost za saradnju sa tom zemljom kad je reč o evropskom putu ka EU.

O Amfilohiju i „dogovorima“ s Milom… Besmislica

Vučić je kao političke besmislice ocenio prozivke „dogovorio se sa Milom“, te tvrdnje na društvenim mrežama da mu je Amfilohije trn u oku, kao i da je sve ovo što se događa u Crnoj Gori „dogovorio sa Milom Đukanovićem“.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Jerusalimu povodom održavanja 5. svetskog foruma o Holokaustu – „Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma“, na kojem učestvuju i brojni svetski zvaničnici.

Izvor: kurir