Sport

DA TI SE ZAVRTI: Koliko Zvezdu mesečno košta Van La Para

Prelazni rok u Srbiji je završen, ali za Zvezdine čelnike posao još nije obavljen. I dalje se pregovara oko produžetka saradnje sa El Fardu Benom, čeka se neki izlazni transfer u azijski svet, poput Miloša Degeneka ili Milana Pavkova, a od ishoda ta dva posla zavisiće konačna ocena urađenog.

Zbog velikih plata, sredinu ove zime nisu promenili tragičar iz Pireja Žander, Španac Hoze Kanjas i Holanđanin Radživ van La Para, koji će na mesečnom nivou koštati Crvenu zvezdu 120.000 evra. Mnogo, ako se zna da ih nema u planovima trenera Stankovića i da će čekati prvi u mesecu trenirajući samostalno.

Kada se tome doda da će se grčevito za minute boriti u veznom redu Argentinac Mateo Garsija i portugalski napadač Tomane, jasno je zbog čega crveno-beli nisu smeli ponovo da se razbacuju milionskim obeštećenjima.

Kada se sve sabere Crvena zvezda je zimski prelazni rok završila u finansijskom plusu, ali ne tako „jakom“, kao u prethodne dve godine. Posebno što se nije oslobodila stranaca, mada je, bar privremeno, ostala bez Erika Jirke, tandema golmana Nikole Vasiljevića, Aleksandra Stankovića, Nikole Krstovića i Milana Jevtovića.

Prema tome, prelazni rok ove zime na Marakani izgledao bi ovako – došao: Seku Sanogo (Al Itihad, pozajmica); Otišli: Marko Marin (Al Ahli), Milan Jevtović (APOEL, pozajmica), Erik Jirka (Gornjik, pozajmica), Nikola Krstović (Grafičar, pozajmica), Nikola Vasiljević (Radnik, pozajmica), Aleksandar Stanković (Napredak, pozajmica).

Srbija Danas