Sport

STANKOVIĆ IH JE ELIMINISAO: Sada su ogroman problem za Zvezdu

Foto: Ju Tjub

Uprava Crvene zvezde potrošiće čak 2.610.000 evra na plate trojice igrača koje je trener Dejan Stanković izbacio iz tima! Defanzivni vezista Hose Kanjas, levi bek Žander i krilni napadač Radživ van la Para neće biti u konkurenciji za tim do kraja sezone, nisu prošli ni pripreme sa ostatkom tima, ali će redovno dobijati platu

Španac Kanjas ima godišnja primanja 500.000 evra i ugovor do kraja juna 2021. godine. Brazilac Žander zarađuje 240.000 evra po sezoni i ima ugovor takođe do kraja juna 2021, dok Van la Para prima 600.000 evra i ima još dve i po godine ugovora. Kad se sve sabere, njih trojica će do isteka ugovora koštati Zvezdu ukupno 2.610.000 evra, ukoliko ih crveno-beli prethodno ne prodaju.

Nijedna ponuda
Kako je rečeno sa “Marakane”, interesovanje za njih postoji, ali sve je na nivou raspitivanja i male su šanse da bilo koji od trojice precrtanih igrača napusti Zvezdu.

– Raspitivali su se klubovi za svu trojicu, ali ni sa jednim nije došlo do dogovora. Oni u Zvezdi imaju prilično visoka primanja i neće ih se tako lako odreći. Oni ne žele da odu negde za manje novca, uprkos činjenici da ovde neće igrati. Bilo je interesovanja iz Španije, Rusije, Turske, ali plate koje su igračima ponuđene nisu zadovoljile njihove apetite – objašnjava naš izvor.

Najveći problem predstavlja status Van la Pare, koji je ove sezone već nastupao za engleski Hadersfild i Zvezdu. Prema pravilima FIFA Holanđanin sad može da igra samo u ligi koja tek treba da počne, kao što je slučaj sa Kinom, Japanom, Kazahstanom, SAD, skandinavskim zemljama…
Dodatne poteškoće donelo je širenje koronavirusa, zbog čega klubovi iz Kazahstana, Japana ili Južne Koreje slabije posluju, dok je kinesko fudbalsko tržište u blokadi do daljeg.

Van forme
Činjenica da trojica otpisanih igrača nisu prošli pripreme takođe predstavlja prepreku u pronalasku novog angažmana.

– Čim je preuzeo rukovođenje ekipom, trener Stanković je eliminisao Kanjasa i Žandera, dok je Van la Pari dao šansu na Kipru, a zatim je i njega otpisao. Pritom je naveo da se Holanđanin ne zalaže dovoljno, slabo radi i ekipa ga je sama odbacila. Svaki ozbiljan klub koji skautira igrače imaće u vidu to da ova trojica nisu prošla pripreme, nisu u takmičarskom ritmu i zapitaće se da li da angažuje nekog od njih. Sa svakim novim danom biće ih sve teže i teže prodati – zaključuje naš izvor.

Izvor: informer.rs