Svet

KREĆU PREGOVORI SA CRKVOM: Milo popušta pred Litijama 11 marta

Iz Vlade je saopšteno da je premijer Duško Marković formirao ekspertski tim za pregovore sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom.

Prvi sastanak ekspertskih timova Vlade i Mitropolije crnogorsko primorske u vezi sa Zakonom o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, biće održan 11.marta.

Iz Vlade je saopšteno da je premijer Duško Marković formirao ekspertski tim za pregovore sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom i eparhijama Srpske pravoslavne crkve (SPC) i uputio mitropolitu Amfilohiju poziv na razgovore na ekspertskom nivou.

​Vladu Crne Gore će u razgovoru predstavljati potpredsednik Vlade Zoran Pažin, profesor Pravnog fakulteta Nebojša Vučinić, dekanica Pravnog fakulteta Aneta Spaić, šef Kabineta predsednika Vlade Dragoljub Bulatović, advokat Nikola Martinović i diplomirani pravnik Srđan Spaić.

– Razumeli smo da ekspertskom timu Mitropolije i eparhija SPC, koji ste Vi formirali, za prvi sastanak odgovara sreda, 11. mart u 10 časova, u Vili „Gorica“ u Podgorici, što zvanično potvrđujemo – navodi se u pismu Markovića Amfilohiju.

Izvor: srbija danas