Sport

ZVEZDA NOSIOC U TREĆEM KOLU: Kvalifikacije za Ligu Šampiona

Sve je, ipak, još u magli.

Lopta je stala u Evropi, samo se u Belorusiji igra nacionalni šampionat. Svi se nadaju da će fudbal uskoro ponovo postati najvažnija sporedna stvar na svetu, jer bi to značilo da je pobeđen virus korona.

Ukoliko, ipak, šampioni budu proglašeni na osnovu sadašnjeg stanja na tabelama nacionalnih prvenstava u kvalifikacije za Ligu šampiona bi išla Crvena zvezda.

U tom slučaju crveno-beli bi bili u dobroj poziciji za plasman u elitno takmičenje, jer bi bili nosioci ne samo u drugom kolu kvalifikacija, odakle bi startovali, već i u trećoj rundi kvalifikacija.

Crvena zvezda je dve prethodne godine bila nepovlašćena u zom delu takmičenja, pa je prolaz do elite tražila preko, na papiru favorizivanih, Spartaka Trnave i Kopenhagena.

Ovog leta bi sutuacija mogla da bude drugačija. Ukliko crveno-beli bduu stigli do plej-of faze tsmo će sigurno biti nepovlašćeni, a prvak Srbije bi ukrstio koplja sa jednom od prvaka ovih zemalja: Grčke, Škotske, Hrvatske I Kazahstana.

Potencijalni rivali Zvezde u plej-ofu bi, dakle, prema trenutnom stanju stvari. bili bi Olimpijakos, Seltik, Dinamo Zagreb ili Astana.

Srbija Danas