Sport Srbija

MILIONI NA MARAKANI: Stiži džakovi para u Ljutice Bogdana

Prema pisanju Informera Zvezda je svoj spas pronašla u Gaspromu. Na molbu čelnika iz Ljutice Bogdana Gasprom je unapred uplatio čak 2,66 miliona evra i bukvalno spasio Zvezdu u ovom teškom trenutku.

Svi koji ne znaju, generalni sponzor Crvene zvezde je “Gasprom”, a spekulisalo se da će ove sezone završiti saradnju sa srpskim šamionom, ipak nasuprot tome, Rusi su uplatili Zvezde osam mesečnih rata po 333.000 evra i to unapred.

Zvezda je skoro potpisala novi ugovor sa Gaspromom, a Rusi su se obavezali da će dati oko osam miliona evra do leta 2022. godine.

– Zvezda je na osnovu ugovora sa “Gaspromom” uzimala novac na zajam od banaka. Ovog puta to nije bilo potrebno jer su Rusi pristali da uplate avans od 2,7 miliona evra – objasnio je izvor Informera.

Ono što je alarmantno je činjenica da ovaj novac ide na pozajmice i plate jer postoje dugovanja čak iz februara i marta, a aprilska plata je umanjena zbogo epidemije korona virusa. Igrači su pristali na 50% manje za mesece april, maj i jun i isto važi i za menadžment.

Plate su smanjene na svim nivoima.

Izvor: beogradskiportal.rs