Magazin

NEKO TI “RADI” U KUĆI I VAN NJE: Kako naći rešenje za takve stvari?

Naš narod je poznat po tome da često ima nekoga u familiji, komšiluku koji se bavi nekim nečasnim radnjama, često to izgleda kao da ti neko “radi” nešto loše ili posećuje neke vidovnjake koji seju ovo ili ono. 

Ljudi uglavnom ne znaju rešenje pa krenu lošim putem, tada se gubi kontrola jer uglavnom posrnu za rešenjima poput astrologa, nekih vidovnjaka i sličnih stvari koje u stvari prave još goru stvar. Ako sumnjate da se neko time bavi i utuče na vas i vašu porodicu, rešenje je jednostavno.

Vi treba da posetite svoj Hram, da se najpre ispovedite, postite i na kraju pričestite, baš u tom slučaju niko vam ništa ne može ni sa kakvim nečasnim radnjama.

Nemojte posećivati nikakve “nadri ljude”, posvetite se svom Bogu i njemu se molite, za spas za porodicu, za roditelja. Ne otpisujte nikada nikoga, samo se jako molite.

BITAN SAVET

Molitva ima veliku moć u porodici. Poznajem dvojicu braće koji su uspeli molitvom da postignu ne samo da im se ne razvedu roditelji, koji su imali veliki problem u međusobnom odnosu, već i da se ponovo zavole, Nama je naš otac govorio: “Ne znam šta ćete da radite, ali dva puta dnevno ćete morati da dajete “raport” Bogu, kako bi znao gde se nalazite.”

Molili smo se pred ikonama svakoga jutra i svake večeri, svi zajedno: otac, majka i deca i na kraju smo pravili metanije pred Hristovom ikonom. Kada bismo imali neki problem u porodici, molili smo se da se reši. Sećam se, jednom kada se razboleo naš najmlađi brat, otac nam je rekao: “Dođite da zamolimo Boga za njega, ili da ozdravi, ili da ga uzme, samo da se ne muči.” Pomolili smo se svi zajedno i naš brat je ozdravio. Ali i za trpezom smo sedeli svi zajedno.

Prvo bismo se pomolili i tek onda počinjali da jedemo. Ako bi neko počeo da jede pre nego što se blagoslovi trpeza, govorili bismo: “On je zabludeo”. Nedostatak uzdržavanja smatrali smo bludničenjem. Kada svako dolazi kući kada hoće i jede sam, bez nekog posebnog razloga, to predstavlja raspad porodice.

Izvor: beogradskiportal.rs