Srbija

NAJNOVIJI PODACI KRIZNOG ŠTABA: U Srbiji 105 novih slučajeva zaraze

U Republici Srbiji je u protekla 24 sata testirano je 5.998 osoba, a registrovano je 105 novozaraženih od korona virusa ili 1,75 odsto. Međutim, ono što najviše ohrabruje je činjenica da prvi put posle 59 dana, odnosno od 23. marta, nije bilo nijednog smrtnog slučaja.

Trenutno je širom Srbije hospitalizovano 744 pacijenata, njih 12 je na respiratorima, dok je od početka borbe protiv korone izlečeno 5.230 ljudi.

Najviše obolelih od početka epidemije korona virusa zabeleženo je u Beogradu, Nišu, Leskovcu, Ćupriji…

Podsećanja radi, od danas svi naši građani, ali i stranci, mogu da uđu u Srbiju bez testiranja na korona virus, a neće morati da budu ni u samoizolaciji ili karantinu.

Iako je ukinuto vanredno stanje, nisu ukinute vanredne mere. Epidemiolozi poručuju da je i dalje potrebno održavati fizičku distancu, izbegavati kontakte i nositi opremu tamo gde je to potrebno.

Takođe, od danas će biti liberalnije mere na granicama. Svima koji ulaze u Srbiju više nije neophodan negativan test na koronavirus, niti dozvola komisije. Tu odluku usvojila je Vlada Srbije na preporuku Kriznog štaba. Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja.

Izvor: srbija danas