Svet

ČEKAJU SI SRBIJU OVAKVE MERE? Ponovo policijski čas – maske moraju da se nose


U Turskoj stanje uopšte nije naivno. Tri najveća grada kako su objavlike vlasti obavezno moraju da nose maske na javnim mestima. Naglo povećani broj zaraženih počinje da brine.

Posle ublažavanja mera došlo je do naglog skoka obolelih. Maske će morati da se nose u Istanbulu, Ankari, Bursi i u čak 47 od 81 provincija u Turskoj koja ublažene mere ozbiljno pooštrava.

Maske su obavezne u Istanbulu, Ankari i Bursi, kao i u 47 od 81 provincije u Turskoj. Prema nekim izveštajima najviše zaraženih su mladi konobari, zatim ljudi koji dolaze u kafiće, međugradski prevoz je vraćen.

U četvrtak MUP Turske je uveo policijski čas na nekoliko sati u subotu i narednog vikenda.

Svakog dana ima oko 600 novih zaraženih u Istanbulu što je razlog za brigu.

Korona u Srbiji

Korona u Srbiji, pogotovo u Beogradu hvata maha i to uopšte ne izgleda kao šala u poslednjih par dana. Struka preporučuje nošenje maski i pozivaju da se izbegava okupljanje na javnim mestima.

Uprkos tome klubovi, kafane, splavovi, restorani. Sve je to puno.

Dva dana Srbija ima gotovo sto zaraženih. Kada pričamo o merama koje bi mogle da se dese u Srbiji prema našim saznanjima neće biti u obliku u kom su bile pre nekoliko nedelja.

Vrlo moguće da nas čeka scenario koji se sada dešava u Turskoj, a to su obavezne maske, skraćeno radno vreme kafića, rastojanje koje će biti obavezno.

Izvor: beogradskiportal.rs