Srbija

DA LI JE NOVI POLICIJSKI ČAS REŠENJE ZA SMIRIVANJE KORONE? Oglasio se dr Stevanović

Foto: Ju Tjub

Doktor Stevanović se obratio javnosti i govorio je o korona virusu kao i novonastalim pojavama koje se dešavaju u Srbiji ali i pojedinačnim situacijama, žarištima virusa ali je i naglasio koliko dugo bi ova situacija mogla da potraje.

U ovom trenutku nemoguće je dati tačnu prognozu koliko će situacija sa virusom korona da traje, izjavio je direktor Infektivne klinike prof. dr Goran Stevanović.

– Moramo da se spremimo na to da će ovo trajati dugo, najverovatnije na osnovu svega što smo videli, virus neće prirodno iščeznuti. Dva su načina kontrole: da postoji efikasan lek, a drugo je efikasna vakcina. To nije u naznaci za skoriju budućnost – istakao je direktor Infektivne klinike gostujući na Javnom sevisu.

Kako je naveo doktor Stevanović, moramo da se spremimo da ćemo imati prisutan virus.

– Moramo da naučimo da zdravstveni radnici moraju da se prilagode da će raditi sa njim – rekao je prof. Goran Stevanović.

Prema rečima direktora Infektivne klinike, uvođenje policijskog časa i vanrednog stanja bi dodatno moglo da napravi problem, jer bi ljudi nakon toka poželeli intezivnije da se druže.

– To praktično znači da treba primeniti mere kontole međusobne komunikacije. Ići na regionalni pristup, na to smo se i opredelili, da budu mere relaksirane, a da u regionima gde je transmisija intenzivna, mere budu čvršće. U narednom periodu ćemo imati različit stepen mera za različite regione i u zavisnost od kretanja broja obolelih i pozitivnih i kretanja virusa, oscilaciju mera i u tim regionima – najavio je Stevanović.

Izvor: beogradskiportal.rs