Srbija

SUKOB STRUKE: Doktroka Kisić protiv Nestorovića

Nakon izjave doktora Nestorovića da je sada vreme da se zarazimo i steknemo kolektivni imunitet, došlo je do sukoba struke jer smo od drugog člana Kriznog štaba čuli suprotno – ne treba da se uzdamo u kolekitvni imunitet.

Doktorka Kisić Tepavčević rekla je da ne treba da se uzdamo u kolektivni imunitet, već da učinimo sve da sprečimo da se u našem organizumu virus umnožava.

Studija stručnjaka sa Medicinskog fakulteta prema kojoj 6,4 odsto građana ima imunitet, rekla da je reč o “realnim podacima”.

– To su rezultati pilot istraživanja stručnjaka sa Medicinskog fakulteta, da li je to mnogo ili malo… To je onako kako jeste. Svi bi voleli da je to 100 odsto, ali to su realni podaci. Svakim novim danom, gledajući brojeve obolelih mi prirodno stičemo taj imunitet, pri čemu napominjem da ne treba da se uzdamo u kolektivni imunitet, već treba da učinimo sve da sprečimo da se u našem organizumu virus umnožava – rekla je dr Kisić Tepavčević.

Podsetimo,prethodno je njen kolega iz Kriznog štaba izjavio da “ako treba da se razbolite, najbolje je sad da se razbolite, kada je virus relativno slab”, kao i da je “na kraju balade, čak i da jeste umrlo 600 ljudi, to je dobar rezultat”.

Izvor: beogradskiportal.rs