Sport

PROMENE U ZVEZDI NAKON PORAZA OD OMONIJE: Veliki ljubimac Delija na izlaznim vratima

Poraz od Omonije sve više boli.

Računala je Crvena zvezda na novac dobijen od ulaska u plej-of Lige šampiona. Najmanje 5.000.000 evra slilo bi se u kasu u Ljutice Bogdana, međutim očajna igra u Nikoziji i penal-rulet protiv Omonije učinili su da blagajna ostane prazna.

Baš zbog toga sportski menadžment Crvene zvezde moraće posle utakmice protiv Celja ili Ararata da proda miljenike “Delija” – Miloša Degeneka i El Fardu Bena, kao i Argentinca Matea Garsiju koji nije u fokusu trenera Dejana Stankovića već duže vreme.

Interes za Miloša Degeneka pokazivao je Spartak iz Moskve, ali u poslednjih mesec dana Rusi nisu intenzivirali svoja zanimanja, pa su se crveno-beli okrenuli klubovima iz Azije.

Slična je situacija i sa El Fardu Benom, koji je posle nekoliko ponuda iz Turske interesantan i ekipama sa arapskog poluostrva.

Ekipe iz Saudijske Arabije, Emirata, Katara, Kine, Južne Koreje i Japana osvežiće svoje rostere krajem septembra i to je dobra prilika za Crvenu zvezdu da dobro zaradi na prodaji dvojice vrlo važnih fudbalera iz startne postave.

Pored njih dvojice, klub pokušava da udomi i Matea Garsiju. Argentinac nije u takmičarskom pogonu kod Dejana Stankovića, a upravi pored visoke plate od 500.000 evra pravi i probleme odbijanjem ponuda.

Tako je letos odbio da zaigra za Rasing koji je Crvenoj zvezdi bio spreman da plati 2.200.000 evra. Prošle nedelje, Crvena zvezda je postigla dogovor sa Arisom o uplati 1.300.000 evra i 50 odsto od naredne prodaje, ali Garsija nije pristao na tu opciju.

Izvor: Srbija Danas/Kurir