Svet

ŠTA SE DEŠAVA? 748 pozitivnih – pravi haos oko Srbije

Ljubljana — I Slovenija, nakon Hrvatske, objavila nezvanične podatke o broju novozaraženih, koji su pokazali rekordan broj novozaraženih koronavirusom.

Kako su preneli tamošnji mediji, koji su se pozvali na nezvanična saznanja, očekuje se da će danas biti saopšteno da je u Sloveniji u poslednja 24 sata od koronavirusa razbolelo više od 600 ljudi. Nedugo zatim stigli su i zvanični podaci: 707 novih slučajeva, od 4.902 testiranih.

To je nezabeležena cifra u Sloveniji od početka pandemije, a slična situacija odigrala se jutros u Hrvatskoj. Najpre su mediji izašli u javnost sa nepotvrđenim informacijama o šokantnom broju novozaraženih, odnosno da će ih biti preko 700, da bi nedugo zatim, izašao i zvaničan broj – 748.

To je, takođe, kao i u Sloveniji, apsolutni rekord u broju novozaraženih.

Portparol vlade Jelko Kacin potvrdio je sinoć da je tokom dana registrovan novi rekord u broju dnevnih zaraza, preko petstotina obolelih, S novim brojem zaraza po njegovim su rečima ispunjeni svi uslovi za uvođenje najstrožih mera iz pretposlednje, tzv narandžaste faze, koje bi trebalo da ograniče širenje virusa i njegov eksponencijalni rast.

U suprotnom bi vlada ponovo proglasila epidemiju i uvela restriktivne mere slične onim u prvom prolećnom talasu.

Izvor: Tanjug