Sport

TRESLA SE SVLAČIONICA: Stanković precrtao jednog igrača za sva vremena

Zvezda nije imala sreće juče protiv Hofenhajma, sve je delovalo idilično, pokazali su zube Nemcima ali prosto rečeno falilo je malo sreće.

Posle utakmice se tresla svlačionica, Stanković je i ako je zadovoljan nekim detaljima sa utakmice “grmeo” na Aleksu Vukanovića koji je tako olako reagovao kod drugog gola.

Ljut je bio Stanković na tako lako prodatu loptu i verovatno je svoje u Crvenoj zvezdi Vukanović završio.

OCENE IGRAČA:

MILAN BORJAN 6,5 – Nije mogao više od ovoga, malo se pogiravao sa loptom neke šuteve van okvir gola branio pa davao besplatne kornere Hofenhajmu, sve u svemu nizašta nije kriv.

ERAKOVIĆ STRAHINJA 7 – Vrlo hrabar potez Stankovića, šta više svaka mu čast. Eraković je bilstao, njegova brzina davala je “turbo” dimenziju odbrani, nije se video strah od derbija. Slobodno se može reći da je ovaj momak budućnost i da je trebalo mnogo pre da dobije šansu.

MILOŠ DEGENEK 6,5 – Nema šta da se doda. Vrlo odmeren i suguran, jako dobar pregled igre, sve na sigurno bez srljanja. Vidi se da mu u ovakvim utakmicama nedostaje brzina, ipak i dalje je Degenek stub odbrane.

NEMANJA MILUNOVIĆ 7 – Oduševio je sinoć! Igrao je toliko lagano da je sve oko sebe čistio. čak je i njegovo iznošenje lopte bilo u velikom stilu, par puta je mogao da bude bukvalno asistent. Prija mu Eraković i ovo može da bude jedna lepa proba za budućnost.

MILAN GAJIĆ 6 – U odbrani solidan, napred nevidljiv. Nije ovo kalibar igrača koji može da bude prvi pik na beku.

MILAN RODIĆ 5 – Sramna partija Milana Rodića, da može da dobije nulu, dobio bi je. Nejasne su redakcije koje daju visoku ocenu ovom momku, samo ne znam da li smo gledali istu utakmicu? Koliko je samo pogrešnih pasova imao, koliko je pogrešnih lopti prosledio, napred apsolutna nula, a u odbrani kao da ne zna gde je došao ali je siguran da ima ko da ga zakrpi. Bleda slika onog igrača kod Vladana Milojevića, Zvezda što pre da ga proda ako uopšte može.

SEKU SANOGO 8 – Sanogo je jedna velika, velika faca! Mnogi ne vide ono što on radi čak deluje i nesigurno ali ljudi imajte na umu da ovaj čovek sam lovi po sredini bez ičije pomoći, izgleda kao pravi tenk, igra bez straha i odlučno. Mnogo, mnogo mu fali igrač poput Nenada Krstičića, njegova igra bi tada imala krunu. Sinoć je bio ubedljivo najbolji.

VELJKO NIKOLIĆ 5,5 – Loša partija Nikolića, delovao je pogubljeno, pasovi su mu bili slabi i nedovoljno dobri. Nešto se desilo sa ovim momkom, kvalitet je neosporan.

ALEKSANDAR KATAI 7 – Sad će neko da pita zašto sedmica Kataiu? Pa zato što je igrao pod inekcijom, a poslao je dve lopte sa očima koje nažalost nisu realizovane. Sjajan je Katai i vrlo jasan u igri, jednim potezom promeni stanje na terenu i pokaže koliko je kvalitetan. Sve pohvale za Zvezdinog magika.

SRĐAN SPIRIDONOVIĆ 5,5 – Ništa specijalno nije pokazao, morao je da da gol u onoj situaciji. Celu utakmicu nije delovao preterano zainteresovano. Često se čulo sa klupe “Spidi otkri se”.

DIJEGO FALĆINELI 6,5 – Šteta što Italijan nije dao gol pa da mu damo devetku kao ocenu! Odličan, otkrivao se, tražio loptu, vraćao se u odbranu. Zvezda je pogodila sa ovim momkom, zna sa loptom, zna da podeli dalje. Strpljiv igrač i samo se čeka da proradi, biće gol mašina.

IZMENE: 

ALEKSA VUKANOVIĆ 5 – Limitiran i nije za Zvezdu, nećemo više da trošimo reči na njega.

EL FARDU BEN 5,5 – Prezasitio se Zvezde, daleko je od onog Bena na kog smo navikli, potpuno nepotreban u ekipi.

NJEGOŠ PETROVIĆ, MILAN PAVKOV, VELJKO SIMIĆ – Premalo igre za bilo kakvu ocenu.

DEJAN STANKOVIĆ 7,5 

E pa Stankela svaka čast! Održao si čas treneru Hofenhajma koji se malo malo češkao po glavi od nervoze, da je bilo malo više sreće Zvezda bi odnela tri boda iz najtežeg meča u ovoj grupi. Dozvolio je Erakovića da bude veliki igrač i ovo je mnogo vredan potez, druga stvar Stanković je taktički bio perfektan sinoć. Zvezda se lagano nosila sa ekipom koja je pre nekoliko dana razbila Bajern iz Minhena. Sve pohvale.

Izvor: beogradskiportal.rs