Beograd

VLADA PRODUŽILA MERE DO 15 DECEMBRA: Ništa od Nove godine?

Sve će naravno zavisiti od epidemiološke situacije, ali kako sada stoje stvari neko dramatično poboljšanje situacije nije baš izvesno.

Vlada Srbije juče je i formalizovala odluku da se produži mera skraćenja radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, a prodavnicama i drugim maloprodajnim trgovinskim objektima do 21 čas.

Iako je ova odluka bila oročena do 1. decembra, po svoj prilici će ostati i duže na snazi, bar do 15. decembra.

Nove mere koje su produžene do 15. decembra, ako uzmemo u obzir najave stručnjaka iz Kriznog štaba, mogle bi i dodatno da budu prolongirane nakon tog datuma. Sve će naravno zavisiti od epidemiološke situacije, ali kako sada stoje stvari neko dramatično poboljšanje situacije nije baš izvesno.

– Kriva još uvek raste, a da bismo rast obuzdali, važno je da poštujemo mere. Mi smo sve vreme zagovarali pooštravanje mera, i pre nego što su ove uvedene. Ali moram da istaknem da one sve vreme postoje i one koje smo ranije imali na snazi štitile su nas u onoj meri u kojoj su bile sprovedene – naveo je dr Srđa Janković juče.

I prema matematičkim procenama pik nas očekuje tek sredinom decembra, kada možemo da očekujemo i 10.000 zaraženih na dnevnom nivou, pa ne bi začudilo da se ugostiteljima i prodavicama i nakon tog datuma produži mera skraćenog radnog vremena.

Izvor: Blic, Srbija Danas