Beograd

SNS U PANICI: Ogroman protest danas u Beogradu

Više hiljada radnika na internetu protestovalo je ispred Skupštine Srbije, jer ne žele retroaktivnu naplatu petogodišnjeg poreza i ne u iznosima većim od polovine svojih petogodišnjih primanja. Zato traže pregovore sa Ministarstvom finansija i Poreskom upravom u cilju konačnog rešavanja statusa radnika na internetu – frilensera.

Njih u je u toku protesta pozvao šef kabineta premijerke Ane Brnabić na pregovore u Vladu, koji će biti održani u ponedeljak. Kolona demonstranata krenula je u protestnu šetnju i kreće se trasom Skupština – Kneza Miloša – Vlada Srbije – Nemanjina ulica – Slavija – Beogradska ulica – Bulevar kralja Aleksandra – Skupština.

Zaustavljanje naplate poreza i početak pregovora sa državom zahtevi su koje su predstavnici Udruženja radnika na internetu uputili danas ispred Skupštine Srbije.

Miran Pogačar, predsednik Udruženja radnika na internetu, je na početku protesta okupljene pozvao na minut ćutanja za Olivera Ivanovića i sve lekare i druge građane preminule od korone.

“Siguran sam da oni ne bi hteli da ćutimo”, rekao je Pogačar i pozvao Miu Amon, iz udruženja Zaštitnik prava privrednika i preduzetnika.

Izvor: Nova S