Sport

KAKVA JE OVO LJUDINA: Koliko velika SKROMNOST Milana Pavkova

Milan Pavkov je pre svega čovek, koliko puta su se treneri ogrešili o Milana. On ima veliko strpljenje i može mnogo da pretrpi, na kraju kao da ga Bog nagradi za to i još jednom niotkuda postane heroj, baš kao protiv Milana. 

Dragan Ivanović je zaslužan za postojanje Milana Pavkova u ovom “obliku”, on ga je u Čelarevu (ČKS-u) oblikovao kao igrača. Mnogo toga rekao je javnosti što se ne zna o Pavkovu, njegovoj skromnosti ali i prirodnom talentu koji poseduje.

„Ima istine. Pravi Lala. Jednom sam ga pitao: „Kako je?“, a on kaže: „Dobro šefe, supa, sos, meso i tako ukrug“. Voli da se šali. Skroman je, ume da istrpi udarce, nepravdu… Vezan je za svoj kraj, drugove i na taj način uspeva da prebrodi teške trenutke. Nije otišao u Kinu, ali znajte, gde god bude igrao od njega možete da računate na golove. On je prirodan talenat koji smo mi treneri oblikovali, svako na svoj način“, dodao je Ivanović.

Način na koje daje golove Pavkov je stvarno specifičan i kao da traži te uglove iz kojih upada baš iz drugog plana i trese mreže.

„Samo sam čekao da neka lopta, koja „beži“ od gola, uleti u kazneni prostor. U tim situacijama Milan je smrt za golmane. I glavom, što je njegova glavna karakteristika, i nogom. Žalim što nije bio starter protiv Milana, tada bi bio opasniji, ali to je samo moje mišljenje“.

Pavkov voli da igra protiv velikih timova.

Otakako ga znam, na različit način prilazi utakmicama. Kada se ne igra derbi ili na drugoj strani nije zvučno ime, ležeran je. U suprotnom, kada je motivisan, prava je napast. Posle Liverpula to je dokazao i protiv Milana. Drago mi je zbog njega, Zvezde, srpskog fudbala, jer nemamo često priliku da se radujemo značajnim rezultatima, a ovom je doprineo i moj učenik. Radujem se i kada se istaknu Plavšić, Vukanović, momci s kojima sam radio“, kaže Ivanović.

Izvor: beogradskiportal.rs