Sport

IPAK PREOKRET: UEFA će dozvoliti publiku samo specifičnu

Šampion Srbije Crvena zvezda po ko zna koji put kažnjena je zbog ispada navijača, iako je ovog puta vinovnik incidenta bio pojedinac, tačnije, jedna individua kojoj se “izgubio svaki trag” posle sramotnog vređanja Zlatana Ibrahimovića u meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Taj prestup koštao je crveno-bele dva meča bez prisustva gledalaca, ali uz to da je druga utakmica uslovna, a čak će i u prvom evropskom susretu naredne sezone publika moći da uđe na stadion!

Naime, UEFA je Zvezdi dopustila da može prema svom nahođenju da organizuje dolazak dece iz fudbalskih škola širom Srbije, kao što je to svojevremno bilo omogućeno i Partizanu, posle suspenzije stadiona u Humskoj za dve evropske utakmice.

Kao uslov da se to organizuje je da deca ne budu starija od 14 godina i, naravno, ukoliko su u zemlji u tom trenutku van snage epidemiološke mere. Samo tada će i kapacitet stadiona “Rajko Mitić” biti ograničen, ali je svakako dobra vest da postoji mogućnost da bude navijača i podrške crveno-belima na startu nove evropske sezone.

Ne tako davno, večiti rival sa druge strane Topčiderskog brda, Partizan je sa mnogo uspeha organizovao dolazak autobuskih konvija širom Srbije, 2019. godine za meč sa Moldeom u kvalifikacijama za Ligu Evrope i kasnije sa holandskim AZ Alkmarom u grupnoj fazi mlađeg UEFA takmičenja.

Srbija Danas