Sport

STANKOVIĆ NEMOĆAN: Veliki odlazak sa Marakane

Slede promene u stručnom štabu Crvene zvezde.

Isti izvor navodi da pregovori sa mladim trenerom traju već neko vreme, kao i da su ostali još samo detalji i da će, ukoliko se ne dogodi ništa ne predviđeno, posao uskoro biti ozvaničen.

Kako saznaje Mozzart Sport, Milojević je imao interni dogovor sa Stankovićem i Mrkelom, ako stigne ponuda Hamarbija ili Malmea, da može da napusti stručni štab srpskog šampiona. Milojeviću je porodica u Švedskoj i to je sasvim sigurno važan faktor u donošenju konačne odluke.

Nekadašnji Zvezdin omladinac je u Švedskoj činio čuda. Sa Mjelbijem, gde je prvo vodio omladinsku školu, pisao je istoriju. Uspeo je Mjelbi da iz treće lige uvede u Alsvenskan ligu. Odnosno u švedsku elitu. Koliki je to uticaj imalo na tamošnji fudbal, govori i odluka Hamarbija da ga postavi na šef mesta struke.

Kao što je poznato, jedan od suvlasnika Hamarbija je i čuveni Zlatan Ibrahimović, što dovoljno govori o ambicijama kluba, koji je odlučio da smeni dosadašnjeg šefa struke Stefana Bilborna.

Švedsko prvenstvo je počelo sredinom aprila. Posle nepunih devet kola vodeći na tabeli je aktuelni šampion Malme. Od pomenutih klubova Haken je treći, Erebro sedmi, Hamarbi osmi, a Falkenberg na začelju.

Republika.rs