Svet

On je već pao?

Podgorica — Današnje glasanje o opozivu ministra pravde Vladimira Leposavića u Skupštini Crne Gore pokazaće razmere krize aktuelne vlade premijera Zdravka Krivokapića.

Deo crnogorskih medija spekuliše da je aktuelni premijer “već bivši” i da je izvesno da će ga zameniti predsednik Demosa Miodrag Lekić.

“Danas ćemo obavestiti javnost o narednim potezima, ali je jasno da ukoliko s DPS-om bude smenjen ministar Leposavić, premijer Krivokapić nema više legitimitet”, rekao je za taj list jedan od lidera DF Milan Knežević.

I podgorički portal Borba piše da su predstavnici parlamentarne većine već započeli neformalne razgovore oko rešavanja političke krize izazvane povlačenjem podrške Krivokapiću.

Pozivajući se na više izvora, portal piše da će ti razgovori narednih dana biti intenzivirani u pravcu konkretizacije budućeg delovanja i nova kadrovska kombinatorika.

“Premijer Zdravko Krivokapić je već sada bivši, a njega bi mogao da zameni Miodrag Lekić, jedan od lidera koalicije ‘Mir je naša nacija’ (Alekse Bečića)”, piše Borba.

Lekić bi, kažu, imao puni mandat za sastav nove vlade u koju bi ušli svi lideri parlamentarne većine.

Lekić, koji bio ambasador SRJ u Rimu, je, tvrdi portal, prihvatljiv za sve poslaničke klubove parlamentarne većine.

B92