Srbija

NEPOGODE TRESU SRBIJU! Paralisan Šabac i klizište proradilo

RHMZ tokom celog dana upozorava na pljuskove i nepogode u različitim krajevima Srbije, a neki delovi zemlje već su pogođeni nepogodama.

Naime, snažno nevreme pogodilo je Blace, Kruševac i Ivanjicu.

RHMZ je ranije tokom dana upozoravao na pojavu jakih pljuskova sa velikom količinom padavina, grmljavinom, gradom i olujnim vetrom.

Grad veličine lešnika pogodio okolinu Blaca; Na Goliji se pokrenulo klizište
Snažno nevreme pogodilo je danas opštine Blace, Kruševac i Ivanjicu.

Jako nevreme praćeno gradom pogodilo je oko 17 sati opštinu Blace.

Grad velicine lešnika padao je petnaestak minuta i naneo veliku štetu poljoprivrednim kulturama, preneo je RTS. Najteže je u selima Kaševar i Trbunje, gde je stradao skoro celokupan rod šljiva.

Olujno nevreme koje je u popodnevnim časovima zahvatilo područje opštine Ivanjica, na području Golije pokrenulo je klizišta, a neprohodni su putevi u pravcu sela Bratljevo, Gledica, Vučak. Nevreme praćeno jakim pljuskovima pogodilo je i Kruševac.

Sitan grad padao je u Vučaku i nekoliko okolnih sela.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za jugoistočnu Srbiju na vremenske nepogode.

Na području Topličkog, Rasinskog i Nišavskog okruga očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom uz veliku količinu padavina za kratko vreme, pojavu grada i olujnog vetra.

Šabac paralisan
Jako nevreme danas je pogodilo Šabac a pljusak je bio praćen gradom.

Ulice su pune vode, a grad je potpuno paralisan.

Nova količina padavina posle jučerašnjeg nevremena dodatno otežava oticanje vode koje se u pojedinim delovima grada zadržava na kolovozima.

B92