Srbija

STIŽE KOŠAVA U SRBIJU: Ponovo veliki pad temperature

Za vikend se očekuje prestanak padavina, ali uz niske temperature. Početkom nedelje biće vrlo hladna jutra, ali uglavnom suvo, s tim što nam se ponovo vraća – košava, najavljuje meteorolog Marko Čubrilo.

U subotu pre podne nad zapadnim, severozapadnim i severnim predelima sledi prestanak padavina uz delimično rezvedravanje, dok će na jugoistoku regiona biti oblačno uz kišu mestimično. Na planinama preko 1.000 metara nadmorske visine biće uslova za susnežicu ili sneg, poručuje meteorolog Marko Čubrilo na svojoj Fejsbuk strani.

Do subote uveče nad najvećim delom regiona očekuje se prestanak padavina uz delimično rezvedravanje.

Za vikend će biti hladnije uz maksimume od +8 do +13 stepeni Celzijusa. Nedelja donosi pretežno sunčano i prohladno vreme uz moguću pojavu magle.

Od ponedeljka košava
Početkom naredne nedelje jutra će biti vrlo hladna i nad velikim delom regiona će biti mrazeva, makar i prizemnih, dok u planinskim kotlinama može biti mraza i do -5 stepeni Celzijusa. Tokom dana biće malo do umereno oblačno i pretežno suvo.

Od ponedeljka posle podne do srede u košavskom području biće vetrovito uz jak jugoistočni vetar, nakon čega će vetar oslabiti.

U drugom delu naredne nedelje, poručuje Čubrilo, biće i dalje suvo, ali polako sve toplije uz maksimume koji će se za naredni vikend verovatno kretati od +11 do +16 stepeni Celzijusa, što je iznad proseka.

Noću će i dalje biti hladno, ponegde uz pojavu magle koja se negde može duže zadržati donoseći tmurno i hladnije vreme.

Sve u svemu, posle hladnijih dana koji su pred nama, od 29. 10. sledi duži suv i relativno topao period.

Nova S