Srbija

STIŽE NAM SNEG: Direktor RHMZ otkrio prognozu

Foto: Pixabay

Gde ima šansi za snegom, formiranjem snežnog pokrivača, kada će duvati košava?

Od 27. novembra pa do kraja meseca sledi promenljivo oblačno, sveže i vetrovito vreme, poslednjih dana meseca ponegde kiša, a u planinama sneg.

Prof. dr Jugoslav Nikolić, dipl. met., direktor RHMZ na društvenim mrežama objavio je izglede vremena za Srbiju i Beograd do kraja novembra ove godine.

Gde ima šansi za snegom, formiranjem snežnog pokrivača, kada će duvati košava, a kada će nam granuti sunce, sve se zna tačno u dan. Ovo su njegove precizne najave po danima, i tako sve do kraja ovog meseca:

– U sredu (17.11.) očekuje se suvo vreme, uz postepno naoblačenje. Košava će oslabiti. Najviša dnevna temperatura od 8 do 14 stepeni.

– U četvrtak (18.11.) i petak (19.11.) pretežno oblačno, u većini mesta suvo. Ponegde kratkotrajna slaba kiša, a kratkotrajni sneg samo u višim planinama, iznad 1500m, mala verovatnoća za stvaranje snežnog pokrivača. Najviša dnevna temperaturom od 7 do 13 stepeni.

– U subotu (20.11.) umereno oblačno i suvo, posle podne na severozapadu, a u toku noći i u ostalim krajevima, razvedravanje. Najviša temperaturom od 10 do 14 stepeni.

– U nedelju (21.11.) pretežno sunčano. Najviša temperaturom od 10 do 15 stepeni.

– U ponedeljak (22.11.) u većem delu Zemlje pretežno sunčano, na zapadu posle podne naoblačenje, ponegde kratkotrajna slaba kiša. Najviša temperaturom od 10 do 14 stepeni.

– Od utorka (23.11.) do petka (26.11.) pretežno oblačno, u većem delu suvo, ponegde slaba kiša, uglavnom u jugozapadnim i južnim delovima Srbije. U petak malo hladnije, u planinama slab sneg.

– Od 27. novembra pa do kraja meseca sledi promenljivo oblačno, sveže i vetrovito vreme, poslednjih dana meseca ponegde kiša, a u planinama sneg. U prvoj dekadi decembra raste verovatnoća za sneg i u nižim predelima.

Srbija Danas