Sport

EKSKLUZIVNO! Zvezda hoće četiri igrača

Foto: You tube printskrin

Crveno-beli su već dogovorili dolazak napadača Ohija Omojžuanfa (27) iz Moldea, a zainteresovani su i za štopera Šerifa Danila Arboleda * Pored njih, na meti uprave sa “Marakane” su desni i levi bek

Crvena zvezda u ovom prelaznom roku planira da dovede četvoricu fudbalera, saznaje Informer!

Crveno-beli su već dogovorili dolazak napadača Ohija Omojžuanfa (27), kojem u decembru ističe ugovor sa Moldeom, a pored njega, na meti uprave sa “Marakane” su desni i levi bek, kao i jedan štoper.

Što se tiče centralnog defanzivca, postoji ideja da to bude Danilo Arboleda iz Šerifa, koji se pokazao u dvomeču sa Zvezdom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ove sezone. Na terenu je proveo 180 minuta i dao jedan gol.
Jaka konkurencija

Prema rečima našeg izvora sa “Marakane”, sportski sektor uveliko prati potencijalna pojačanja i realno je očekivati da četvorica igrača pojačaju konkurenciju u timu Dejana Stankovića.

– Zbog velikih ambicija jaka konkurencija je važna. Još jedan štoper koji bi se uklopio sa Aleksandrom Dragovićem dobro bi došao. Arboleda iz Šerifa je jedna od opcija, ali za njega su zainteresovani još neki klubovi. Pritom, situacija oko njega je složena zato što je igrač meksičkog Tigresa. Klub ne namerava da ga proda, već ga šalje po pozajmicama i uzima deo novca. Bekovi su nam takođe potrebni. Kad Milan Rodić ne može da igra, pokrivamo sa igračima kojima to nije primarna pozicija. Značio bi nam i brz desni bek, a dolazak napadača Ohija je već dogovoren – objašnjava naš izvor.

U klubu razmatraju i da li im je potreban novi krilni napadač, ali odluka je da se prednost da angažovanju bekova. Trenutno na krilnim pozicijama mogu da igraju Aleksandar Katai, Aleksa Vukanović, Filipo Falko i El Fardu Ben. Međutim, sportski sektor insistira na nekom ko je izuzetno brz i ko je u stanju da napravi razliku u evropskim mečevima.

– Razmišljali smo o krilu, ali bekovi su potrebniji, a novca i za jedno i za drugo nemamo. I moderni bekovi su brzi, učestvuju u odbrani i napadu, mogu brzo da iznose loptu i takav bi se odlično uklopio sa postojećim krilima. Krila koja imamo su kvalitetna, ali nedostaje im malo brzine, posebno u evropskim mečevima. Kao i obično, fokus će biti na igračima bez obeštećenja – zaključuje naš izvor.

Skauti vredno rade

Sportski direktor Mitar Mrkela nije želeo da otkrije koje to igrače Zvezda ima na skeneru, čak ni na kojim pozicijama. Prema njegovim rečima, skauting služba radi cele godine da bi uprava mogla da reaguje ako bude potrebe.

– Nikad nisam govorio o imenima, pa ne bih ni sada. Ne mora niko da zna ni koga pratimo ni na kojoj poziciji. Mreža naših skauta vredno radi, u svakom trenutku znamo koga bismo želeli da angažujemo. Ako bude potrebe, reagovaćemo – rekao je Mrkela za Informer.

Izvor: Informer