Beograd

NOVA VEST! MUP Srbije ima ceo sadržaj Matejevog telefona

MUP radi sve što može kako bi rasvetlio slučaj Mateja Periša i uspeo da dođe do eventualnog srećnog završetka ove teške priče. 

– Kolege su otišle toliko daleko da su kontaktirale proizvođača telefona koji je Matej imao, kako bi im pojasnili da li mogu da ga lociraju – rekao je juče Antonio Gerovac, načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije, na konferenciji za novinare.

Rečeno je da su u Srbiji zapravo učinili sve što mogu i to nije tajna, a dolazak kolega iz Hrvatske zapravo je bio dobar potez i jedne i druge policije.

– Srbija ima ceo sadržaj negovog telefona i oni su učinili sve što su mogli. Što se tiče telefona možemo i mi pomoći, ali o tome ne smem da pričam. Mogu samo reći da ćemo deo mobilnog obraditi i mi i podatke ćemo proslediti kolegama iz Srbije – naveo je on na konferenciji.

Gerovac je na konferenciji istakao i da je srpska policija u potragu uključila svu moguću tehniku.

– Sve su preuzeli profesionalno! Lociranje telefona, dronovi, termovizijske kamere, sve je uključeno. Srpska policija ide i dalje od pretpostavke da je ušao u vodu, sve susedne zemlje su uključene – rekao je načelnik hrvatske UKP.

Sve je zabeleženo, na sve se mislilo.

– Lociranjem Matejevog telefona i baznih stanica, indikativno je kretanje jednog objekta u Savi. Vreme i trasa kretanja objekta u reci poklapaju se s kretanjem Matejevog telefona. Napominjem, vreme i mesto se poklapaju sa Matejem. Pregledan je sav video-nadzor i sa novobeogradske strane, kao i sav video-nadzor ka Pančevačkom mostu, ali Matej nije uočen – rekao je inspektor MUP Srbije.

Izvor: beogradskiportal.rs