Srbija

KEC JE BAŠ TRN U OKU: Priča se priča da Vacić DOLAZI (ANALIZA)

Miša Vacić je poznati političar koji je u patriotskom svetu dosta poznat “lik”, danas Vacić izlazi na predsedničke izbore i to pod rednim brojem “1. Srpski patriota – Miša Vacić”, i nikome nije jasno zašto je to tema dana.

Njegov rad i delovanje, nekome može da bude sjajno i postoji druga opcija, da postane najomraženiji lik na srpskoj političkoj sceni. Miša Vacić je odan ideji i to niko ne može da mu ospori, njegovo prijateljstvo sa Aleksandrom Vučićem je nesporna činjenica, ipak svojim radom često zna da “iskoči iz koloseka” i iznervira sve, pa i vladajući SNS.

Evidentno je da Vacić to prijateljstvo nije iskoristio kako bi to većina ljudi uradila, pa bi na nekom dobrom mestu u državnoj službi zarađivao ozbiljnu platu i ličnu egzistenciju obezbedio na taj način.

Dragan Đilas je primera radio bio predsednik Košarkaškog saveza Srbije, baš kada je koristio dobre odnose sa Aleksandrom Vučićem, onda je “pukla tikva”

Vacić prkosi svima, to mu je specijalnost, tako se i pojavio u džipu ispred RIK-a, a taj džip ima tablice koje šalju poruku njegove kandidature. Kada je dobio broj 1, postao je neprijatelj broj jedan, pogotovo pojedincima u opizicionim medijima, nije to bolje  prošlo ni u redovima SNS-a, bar ne kod jednog dela najveće stranke u Srbiji..

Ipak nikome nije jasno zašto je to tako, pa neće ta jedinica glasati, svesni da ne može ni blizu da ugrozi Vučića, plaše se neke druge stvari, kao da se rađa neka nova patriotska snaga i neko novo utočište za razumne srpske desničare koji samo vole svoje pretke i poštuju svoju istoriju, a kroz instuticije mogu mnogo toga da realizuju.

Opasno je ako Vacić na ovim izborima uzme u najmanju ruku 2%, jer bi onda u parlamentu uzeo 4%, a sa ujedinjenim patriotama dvocifreni broj.

Čak je novinar N1 jasno rekao – Kosovo je Srbija, na insistiranje Vacića da se bar u nečemu slože, konci su se pomrsili.

Rađa se nova ideja, priča se priča da Vacić dolazi…

Izvor: beogradskiportal.rs