Beograd

Fila: Prvo što ćemo uraditi – opraćemo grad

Toma Fila, poznati advokat i kandidat za gradonačelnika Beograda rekao je danas da je spreman da bude gradonačelnik i da se nije dvoumio da prihvati taj izazov poštujući, kako je rekao, političko iskustvo Ivice Dačića.

Siguran je, kazao je gostujući na Hepi TV, da SPS i on lično mogu mnogo dobrih i važnih stvari da urade za Beograd.

Navodeći da je bio svedok „zlatnog doba” Beograda u vreme kad je gradonačelnik bio Branko Pešić, Fila je kazao da je Beograd tada dobio izgled metropole, te dodao da je „divno kada i danas vidimo koliko se radi i gradi, kako se naš grad svakodnevno razvija i modernizuje, ali ipak čuva svoju posebnost i autentičan duh”.

„Branko Pešić je bio i narodski čovek, dostupan svima i veliki boem, pa me po tim vrlinama često porede sa njim. Za mene govore da sam prvo završio kafanologiju, pa advokaturu. Ogromno poverenje imam i u Ivicu Dačića i tim ljudi koji vodi kampanju u Beogradu”, naveo je Fila i poručio da je njegova kandidatura za gradonačelnika „izraz velike ljubavi i poštovanja prema našem gradu i osećaj dužnosti da svoje ime stavim u službu Beograda i Beograđana”.

„Kada budem bio izabran za gradonačelnika, prvo što ćemo moj tim i ja da uradimo je da zasučemo rukave i ‘operemo’ Beograd. Beograđani zaslužuju da žive u Belom gradu, da piju čistu vodu, udišu zdrav vazduh i uživaju u sređenim fasadama i ulicama”, kazao je Fila.

Dodao je da je odlučan da se bori za pravdu i pravo u svakom segmentu našeg društvenog života.

„Rešen sam da bezuslovno budem na strani Beograđana, njihov savetnik i zaštitnik u svim nepravednim i neravnopravnim borbama”, poručio je Fila i pozvao Beograđanke i Beograđane da 3. aprila svoj glas daju za svoj grad, svoju porodicu i prijatelje, prenosi Tanjug.