Beograd

Od danas i „regio ekspres” vozovi do i od Novog Sada

Posle puštanja u redovan putnički saobraćaj „intersiti” i „regio” vozova na relaciji Prokop – Novi Sad – Prokop, od danas se uvode i „regio ekspres” polasci na ovoj relaciji.

„Regio ekspres” vozovi „Soko” stajaće u Novom Beogradu, Batajnici, Novoj Pazovi, Staroj Pazovi, Inđiji, Beškoj i Sremskim Karlovcima. Polasci „regio ekspres” vozova iz Prokopa ka Novom Sadu su u 8.03 i 12.03 časova, dok će ovi vozovi iz Novog Sada put Beograda kretati u 10.07 i 14.07 časova, saopštili su iz „Srbijavoza”.

U promotivnom periodu, do 30. aprila, cena vozne karte i u „regio ekspres” vozovima u jednom smeru je 300 dinara, a povratna staje 600 dinara. Karte se kao i za druge kategorije polazaka mogu kupiti elektronski, na kartomatima i na šalterima.

„Regio ekspres” polasci se od „intersitija” razlikuju po tome što će stajati na šest stanica više. Ali, „regio ekspres” će se zaustavljati na nekoliko stanica manje nego „regio” vozovi. Kako je ranije najavljeno, „regio ekspres” kompozicije će relaciju između Beograda i Novog Sada prelaziti za nešto manje od 50 minuta.

Od pre dva dana u funkciji je za putnike i železnička stanica Novi Beograd na kojoj će, kao i na Prokopu, da staju svi vozovi koji idu ka Novom Sadu i koji dolaze iz Srpske Atine. Zato, kome je komplikovano da se snađe do Prokopa, koji je i dalje gore povezan javnim prevozom sa centrom grada od novobeogradske stanice, voz do Novog Sada može da hvata na Novom Beogradu.

Politika.rs