Sport

KAKAV SUNOVRAT KARIJERE: Vratio se Luka Adižić

Foto: Fk Crvena zvezde

Posle Đorđa Ivanovića, Brđani dogovorili saradnju i sa đakom Crvene zvezde

Scenario koji je nagoveštavan prethodnih dana realizovan je definitivnim parafom te je Čukarički, nakon angažmana Đorđa Ivanovića, angažovao i Luku Adžića.

Krilni fudbaler rođen 1998. godine je ovog leta postao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Zvoleom, a sa Brđanima je postigao dogovor o dvogodišnjoj saradnji saznaje Mozzart Sport.

Hitri ofanzivac ponikao u omladinskoj školi Crvene zvezde nije uspeo da uspostavi kontinuitet braneći boje klubova u Belgiji i Holandiji, te je odlučio da se vrati u Srbiju i na Banovom brdu oživi karijeru.

Angažovanjem Adžića Čukarički je rešio još jedan od prioriteta na letnjoj pijaci, ali i potvrdio ambicije da napravi iskorak u predstojećoj sezoni.

Tokom tek okončane takmičarske godine klub sa Banovog brda je sa treće pozicije dominantno stigao do izlaska na međunarodnu scenu, ali je i u okončanoj sezoni bio očigledan jaz u odnosu na Crvenu zvezdu i partizan, te se očekuje da Čukarički u predstojećem periodu napravi ekipu koja će biti sposoba da smanji razliku u odnosu na večite, ali i napravi više od jednog koraka u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Adžić se iz Crvene zvezde u kojoj je ponikao i uplovio u seniorske vode leta 2018. godine otisnuo u inostranstvo zaduživši dres Anderlehta, međutim u belgijskom klubu nije uspeo da se izbori za konkretnu minutažu te je pokušavao da se dokaže na pozajmicama u Emenu i Ankaragužuu, a prethodnog leta kao slobodan igrač prešao je u Zvole koji je nakon jedne sezone napustio odrešenih ruku.

Podsetimo, prvu promenu uoči nove sezone među belo crnima predstavljao je angažman Dušana Kerkeza, novog šefa stručnog štaba, a juče je potpisan ugovor i sa prvim pojačanjem Đorđem Ivanovićem.

mozzartsport.com