Srbija

SKORO PA KATANAC: Ovo će biti nedostupno za navijače večeras (MAPA)

Na večerašnjem, četvrtom finalnom duelu između Partizana i Crvene zvezde (18.30) u hali “Aleksandar Nikolić” biće prisutno daleko manje publike nego na prethodnom.

Zbog serije incidenata koji su se dogodili tokom treće utakmice finala ABA lige koja je trajala više od tri sata, Partizan je od strane diciplinskog sudije takmičenja Hrvoja Vidana kažnjen sa delimičnim zatvaranjem tribina, uz novčanu kaznu od 50.000 evra.

Usled toga tribine Pionira će biti znatno rasterećenije nego što je to bilo u sredu.

Prema važećoj privremenoj meri, zatvoreni će biti sledeći sektori (oznaćeni šutom bojom na slici):

Parter 4,

– Parter B,

– prvih 13 redova u sektoru Superior,

– isti broj redova u sektorima pored njih,

– sektori iza klupa domaće i gostujuće ekipe,

– kao i prvih 12 redova sektora Premium.

Ovo praktično znači da u hali neće biti više od pet hiljada svedoka, što je za dve do tri hiljade navijača manje nego što ih je ušlo na tribine u sredu, a taj broj diretkno je uticao na izuzetnu vlažnost vazduha i mnogo klizanja i padova igrača na terenu.

Partizan uložio žalbu

Košarkaški klub Partizan uložio je žalbu na odluku disciplinskih sudija ABA lige da se zatvori deo tribina hale „Aleksandar Nikolić“ za četvrti meč finalne serije.

Partizan je kažnjen zbog incidenata koji su se dogodili na trećem meču finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde privremenom zabranom prodaje i deljenja karata za naredni meč na svom parketu protiv istog rivala.

Zbog toga će četvrtoj utakmici moći da prisustvuju samo vlasnici sezonskih karata, koji će biti raspoređeni prema raspoloživosti mesta po sektorima u dvorani.

– Ovakva odluka posledica je donošenja privremene mere zatvaranja dela hale “Aleksandar Nikolić” koju je doneo disciplinski sudija ABA lige. Prema važećoj privremenoj meri, zatvoreni će biti Parter 4, Parter B, prvih 13 redova u sektoru Superior, isti broj redova u sektorima pored njih, sektori iza klupa domaće i gostujuće ekipe kao i prvih 12 redova sektora Premium – naveli su iz kluba, te dodali:

– KK Partizan je uložio žalbu na ovakvu odluku i ukoliko na osnovu nje dođe do promena pre utakmice, klub će što je brže moguće obavestiti navijače. Crno-beli su apelovali na svoje navijače da ne ponavaljaju ispade koji su doveli do zatvaranja dela dvorane, već da svu svoju energiju i ljubav prema klubu usmere „na pružanje podrške njihovim igračima, a ne vređanju protivnika ili sudija”.

Zvezda u seriji vodi sa 2-1 u pobedama, a prvak će biti ekipa koja prva dođe do tri trijumfa.

Željkov apel: Zdravlje igrača oba tima najvažnije

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović uputio je novi apel.

Otprilike je isto kao i pred treću utakmicu. Znamo da jedini način da nastavimo finalnu seriju je da pobedimo utakmicu. Da probamo da damo sve od sebe, kao što smo to uradili u poslednje dve utakmice. Borbenost koja je bila fantastična. Uz veliku želju da teren ne bude klizav kao što je bio u trećoj utakmici. Mislim da je zdravlje igrača obe ekipe najvažnije”, poručio je Obradović.

Radonjić: Može li košarka da bude na prvom mestu?

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić takođe je imao poruku.

Želimo da odigramo dobru utakmicu u okonostima u kojima bi košarka bila na prvom mestu. Tu mislim na uslove za igrače, jer je parket bio izuzetno klizav i predstavljao je zaista veliki problem za sve. Da odigramo još borbenije, još čvršće i dođemo do rezultata koji želimo.

Utakmica broj 4 igra se od 18.30, eventualna peta i poslednja u ovoj seriji zakazana je za ponedeljak u 20 časova ako Partizan pobedi.

sportal.rs