Sport

ODLAZE SA MARAKANE: Ukoliko dođe do LŠ stiže bomba

Polako se približava 2. i 3. avgust kada Crvenu zvezdu čekaju prvi evropski ispiti ove sezone. Grupna faza Lige šampiona je nikad bliža za četu Dejana Stankovića. Potrebno je da se preskoče dva stepenika od kog je prvi na papiru lak.

Crvena zvezda je od početka prelaznog roka do danas dovela četiri pojačanja. Prvo je stigao Kings Kangva, potom Osman Bukari, da bi u prošloj nedelji stigla još dva ofanzivca Stefan Mitrović i Aleksandar Pešić. Šta “delije” mogu još da očekuju do kraja prelaznog roka?

Svakako je goruća tema desni bek. Iako na “Marakani” ne iskazuju “paniku”, jasno da Marko Gobeljić ne može sam. Nikola Stanković je mlad i neiskusan za evropske bitke, a odlascima Milana Gajića i Kristijana Pićinije nije nastao problem samo uz desnu, već i levu aut liniju, jer je na početku sezone projektovano da popularni Gobi bude alternativa i za Milana Rodića. Nema sumnje da ekipa okupljena oko Marka Marina vredno radi na pronalaženju rešenja na poziciji desnog beka. Vremena ima do plej-ofa za Ligu šampiona.

Takođe, radi se na pronalasku još jednog štopera. Deluje da je transfer Nemanje Milunovića veoma blizu. Nikola Maksimović za sada nije realna opcija, a iz senke se pominje i Vujadin Savić kao “bekap” varijanta. Radovan Pankov je povređen, štopera može da “glumi” Seku Sanogo, ali je realno da Crvena zvezda do kraja sledeće nedelje pojača poslednju liniju. Nije isključeno da na “Marakanu” do kraja prelaznog roka dođu dva štopera, ali će to da zavisi od moguće prodaje Strahinje Erakovića.

Došao je u napadu Aleksadnar Pešić, ali se pojavilo ime i najboljeg strelca Lige konferencija Sirila Desersa. Trenutno dolazak Nigerijca iz redova Genka ne deluje realno. Belgijanci traže minimum 4.000.000 miliona evra za ubojitog špica, a svakako i da igrač koji se proslavio na pozajmici u Fejenordu ne bi došao za malu platu na “Marakanu”. Ipak, Nigerijac bi svakako mogao da bude “bomba” prelaznog roka ako se četa Dejana Stankovića domogne grupne faze Lige šampiona i zarade od 20 miliona evra. Naravno, pre toga bi Milan Pavkov i Ohi Omoijuanfo morali da napuste Beograd.

“RASKIDI” – ŽIVKOVIĆ, BAKAJOKO, PIĆINI I TU NIJE KRAJ

Loiju Dioniju je istekla pozajmica i on je odmah posle utakmice sa Partizanom u finalu Kupa Srbije napustio Crvenu zvezdu. Kristijano Pićini je na vreme shvatio da nije srećan u Beogradu i da je samo teret za crveno-belu mašinu i dogovorom se rastao sa klubom. Isto je shvatio Aksel Bakajoko i dve strane su stisnule jedna drugoj ruku. Poslednji u nizu bio je Rišairo Živković koji je napustio “Marakanu”, s tim da crveno-beli treba da mu isplate još 105.000 evra. Tu nije kraj…

Crvena zvezda mora još da rastereti “roster”, ali i budžet. Sa pozajmice iz Grčke se vratio Srđan Spiridonović. Više puta je uprava kluba pokušala da pronađe rešenje oko krilnog napadača. Očekuje se da dve strane pronađu zajednički jezik i da popularni Spidi uskoro dobije čiste papire. Slična situacija je sa Filipm Falkom na kog se ne računa. Crvena zvezda ne želi tek tako da se odrekne Italijana i želi da vrati bar deo uložnog novca. Omaleni krilni napadač je u otadžbini i traži rešenje, ali se ono ne nazire. Nije isključeno da Filipo Falko na kraju sporazumno raskine ugovor sa crveno-belima.

Sportski direktor Mitar Mrkela je potvrdio da će pojedini igrači na pozajmice i kaljenje. Pre svega bonus igrači kojih je šest. Deluje da bi “Marakanu” na kratko mogli da napuste Vuk Bogdanović, Nikola Knežević i Vladimir Lučić. Od igrača koji nisu bonusi na pozajmicu i rehabilitaciju bi mogli Veljko Nikolić, Ibrahim Mustafa i Miloš Gordić.

PRODAJA – ERAKOVIĆ JE “ZLATNA KOKA”, PAVKOV U CENTRU PAŽNJE

Od početka leta prva zvezda kada je reč o odlascima je Strahinja Eraković. Pominjali su se prvo Italijani, pa Zenit i na kraju Francuzi. Čupa je i dalje na stadionu “Rajko Mitić” i standardni je štoper. Crvena zvezda traži 10.000.000 evra i nadaju se na našem najvećem stadionu da će novi Aleksandro Nesta uskoro put najboljih liga Evrope.

Poslednjih dana sve je popularniji Milan Pavkov. Pisali smo da je Đenova navodno spremna 2,5 miliona evra za gorostasa iz Begeča, a postoji interesovanje iz Grčke, Turske i Rusije. Nema sumnje da Crvena zvezda neće praviti problem Pavkovu u slučaju dobre ponude (1,5 miliona evra minimum), jer je snažni napadač dugo u klubu i vreme je da se naplati preko granice.

Ponude je početkom leta imao Ohi Omoijuanfo. Interesovali su se klubovi iz SAD. Nije isključeno da i Norvežanin za određeno obeštećenje do kraja avgusta napusti šampiona Srbije. U slučaju odlaska Pavkova i Ohija stigla bi zamena, da li Siril Desers, videćemo…

Izvor: Maxbetsport.rs