ANALIZA ZVEZDINE IGRE

Vrlo vredna pobeda izvojevana u poslednjoj sekundi. Kao i uvek, vide se dobre i loše strane. Dobre strane su što smo se kretali znatno brže u veznom redu. Lopta je išla brže a Bukari i Mitrović su predstavljali konstantnu opasnost u prvom poluvremenu.

Drugo poluvreme i nije baš neki „reper“ jer je bilo dosta promena, gde smo naravno jači zbog duže kvalitetnije klupe a njihova odbrana je već imala kartone.

Sve zaslužene. Možda je razlog bržeg protoka i to što Katai nije bio tu da carini svaku ali bilo je brže.

Loše stvari su što je igra i dalje bazirana na Kangi koji u ovoj ligi se i može osloboditi i napraviti višak kojim će se pokrenuti napad ali u Evropi je to već znatno teže. Druga loša stvar je ta što smo oproban loš recept sa Erakovićem na beku a Milunom na štoperu, ponovo aktivirali. Celo prvo poluvreme imali su nekoliko situacija da postignu gol. Nije se znalo ko gde stoji.

Dragović naravno znatno lošiji. Dakle, što menjati nešto što znamo da ne funkcioniše. Nastavno na to je i loša stvar što smo primili sličan gol kao protiv Makabija i na još nekim evropskim. U napadu 3 na 7 gde imamo i osigurače i celu odbranu protivnik postiže gol gde je igrač sam na šutu sa 10-15m.

Radnički solidno odigrao. Lalat, još jedna legenda Terzić generacija, pravi reprezent stanja našeg kluba u prethodnih 20 i kusur godina. Takav je legenda, a Bari generaciji nije dozvoljen pristup. Bukvalno da nas bude sramota što smo deo jednog te istog kluba na ovaj ili onaj način.

Borjan- bez nekog konkretnog učinka. Ipak sramota da se na kraju ponaša onako.

Eraković- čovek nije levi bek.

Milun- čim se vratio, odbrana nesigurna. Ispao par puta u prvom i katastrofalno spor. Ne sme se ostaviti sam nikako. Koristan pri skoku napred.

Dragović- znatno nesigurniji čim je u paru sa Milunovićem.

Rodić- ništa posebno.

Mijailović- nazad presekao par kontri ali u kontri gde su postigli gol on i Katai nemi posmatrači. Napred, bled tj. nema ga nigde. Nepotrebno doveden.

Kanga- nažalost jedina opcija gde se napravi višak na sredini. Pao par puta što mu u Evropi ne tolerišu i gde ćemo popiti još neki gol. Zaslužio i crveni jer je pao u 16 bez ikakvog kontakta što bi mu bio drugi žuti.

Mitrović- dobar, prodoran. Budućnost. Hvala Piksiju što ga je pozvao.

Ivanić- ništa posebno. Daleko od onog Ivanića iz prethodne godine.

Bukari- bukvalno pokazao u prvom poluvremenu razliku u klasi. Žalosno je da nemamo igru gde bi njegov potencijal došao u potpunosti do izražaja.

Pešić- dva poluvremena. U prvom katastrofalan tj najbolji odbrambeni igrač Radničkog. U drugom odličan. Ne samo zbog golova nego je par puta povukao kako je trebalo. Pozitivno je što mu je neko očigledno skrenuo pažnju da je bezobrazan prema saigračima pa sad i kad ne treba i kad treba se zahvaljuje istima. Dobro je da neko vodi računa o tome kad već on nije imao elementarno vaspitanje.

Teško je oceniti učinak izmena kad je neravnopravan odnos što zbog njihovog brojnog stanja sa žutim kartonima što zbog očiglednog kvaliteta. Šta znači svež igrač videlo se i kad su zamenili 3 igrača odmah su izvršili pritisak i postigli gol.

Milojević za sada ne raste ništa. Gubimo i vreme i energiju. Videćemo u četvrtak da li se bar malo pomera mentalno vezano za Evropske utakmice.

U potpisu – Simpatizeri Crvene zvezde

Izvor: beogradskiportal.rs